OVER ADRIE JONGSMA EN FULFILLED 

“ Inmiddels alweer zo’n  13 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met de vilttechniek tijdens een overzichtstentoonstelling in het textielmuseum in Tilburg.
Deze tentoonstelling vomde voor mij, als textielliefhebster, de directe aanleiding om het vilten te willen leren. Sinds die tijd ben ik een gepassioneerd viltster.
Ik heb diverse cursussen en masterclasses gevolgd  om mij de techniek toe te eigenen.
Ik heb grote bewondering voor het monumentale werk van Claudy Jongstra .

Ik maak het vilt uitsluitend met de hand omdat ik feeling wil houden met het materiaal en steeds wil beoordelen of ik door zal gaan of wil stoppen,  hierbij gebruik makend van verschillende soorten wol vaak gecombineerd met zijde of linnen. Ik werk voornamelijk decoratief waarbij een kledingstuk om een andere aanpak vraagt dan een wandobject.  Mijn inspiratiebronnen zijn divers, dat kan een vorm  uit de natuur zijn,  of  een foto uit een krant, een stukje roest of een oude knoop.  Het is altijd een zoektocht naar een spannende vlakverdeling. Ik werk graag met tegenstellingen zoals dof-glans, glad-ruw,   dit in combinatie met de  gelaagdheid van het materiaal levert vaak verrassende effecten.  Mijn kleurgebruik is karakteristiek voor mijn werk .”

Wol heeft talloze goede eigenschappen, het is vuil-en vochtafstotend en heeft isolerende kwaliteiten waardoor het heel geschikt is voor kleding en woonaccessoires als kussens of vloerkleden.
Door de geluiddempende werking verbetert het de akoestiek in “ galmende”  ruimtes.
Vilt is een 100% natuurlijk materiaal.
De verscheidenheid aan schapenrassen geven tal van mogelijkheden.
De warme uitstraling van het materiaal werkt heel sterk in een strakke koele omgeving.